Bravo Tunin !!
Bagna, bagna, bagna càuda!
-ParlataTorinese-
Ël përfum fòrt e bon dla bagna càuda,
la tàula piturà ’d frësche vërdure
e ’n vin da prèive. Benedete cure…
Mè cheur as fà cioché. Sentlo: a tribàuda!
Con aj, anciove, euli e bur së scàuda
la veuja d’alegrìa. Le paure
a ciapo l’andi con le bòbe scure.
Dësgenà, ’l bonimor as seta ’n fàuda.
Card e còj, articiòch, povron e siola,
séler, ciapin-abò, gàvie ’d patate
së splongio ’nt ël fojòt con man e grola.
Podrìa mojé fin-a… le savate
an sta saussin-a svicia ch’am dës-ciola.
E peui napolé ’l Pò, ’l Tigri e l’Eufrate!
TUNIN BERGERA
Bagna, bagna, bagna càuda!
-Italiano-
Il profumo intenso e buono della “bagna càuda”,
la tavola dipinta di fresche verdure
e un vino prelibato. Benedette cure…
Il mio cuore si fa campanile. Sentilo: suona a festa!
Con aglio, acciughe, olio e burro si scalda
la voglia d’allegria. Le paure
si dileguano assieme ai musi lunghi.
Disinvolto, il buonumore si siede in grembo.
Cardi e cavoli, carciofi, peperoni e cipolla,
sedani, topinambour, terrine di patate
si tuffano nel tegame con mani e pagnotta.
Potrei intingere addirittura… le ciabatte
in questa salsina vivace che mi ringalluzzisce.
E poi guadare il Po, il Tigri e l’Eufrate!
TUNIN BERGERA